Corona advies: waar kan ik als werkster op letten?

De kans dat je tijdens het schoonmaken besmet raakt via het aanraken van producten of oppervlakten in huis is volgens het RIVM erg klein. Het coronavirus verspreidt zich via mensen. Buiten het lichaam kan het virus niet goed overleven. Omdat sommige huishoudens zich toch zorgen maken dat besmetting kan plaatsvinden via bijvoorbeeld deurklinken, kun je afspreken hier tijdens het schoonmaken extra aandacht aan te besteden. Je kunt aan het einde van je schoonmaakronde bijvoorbeeld alle deurklinken en kastgreepjes desinfecteren. Officieel is dit volgens het RIVM niet nodig, maar het is voor veel huishoudens een prettig idee dat hun huis op deze manier extra goed is schoongemaakt.

Wanneer je bij mensen thuis gaat schoonmaken, of wanneer je kennis gaat maken bij een nieuw schoonmaakadres, is het belangrijk om de volgende adviezen van het RIVM te volgen:

  • Zorg voor goede hygiënemaatregelen:
    • Was je handen regelmatig met water en zeep (minimaal 20 seconden per keer); voor, tijdens en na het schoonmaken
    • Geen handen schudden
    • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
    • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Blijf thuis bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Neem voor elke afspraak even contact op met het huishouden en controleer of zowel het huishouden als jijzelf geen klachten hebben. Heeft één van jullie klachten, stel de afspraak dan uit tot een later moment wanneer de klachten zijn verdwenen of er een test is gedaan.
Heeft dit jouw vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er is een probleem opgetreden. Probeer het later nog eens.

Kom je er niet uit? Neem contact met ons op Neem contact met ons op